Recept
10.000 g
|
100 %
|
bloem |
|
500 g
|
5 %
|
gist |
|
200 g
|
2 %
|
bakkerszout |
|
6.200 g
|
62 %
|
water |
|
3.000 g
|
30 %
|
Maestro Boterstol * |
|
200 g
|
2 %
|
Speculaas Orenta |
|
100 g
|
1 %
|
anijszaad |
|
* of Maestro Boterstol ZK (zonder kleur)
Vulling
1.600 g
|
16 %
|
suikerchips |
|
5.000 g
|
50 %
|
kruidnoten |
|
Vulling 2
4.020 g
|
|
Perla Extra Grof Ei |
|
Decoratie
300 g
|
|
Calif. Amandel Schaafsel |
|
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
De kruiden 3 minuten voor het einde van de kneedtijd toevoegen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 400 gram.
Bolrijs 40 minuten.
Opmaken als slofje en 60 gram spijs invouwen.
Eventueel decoreren met amandelschaafsel.
Narijs 45 minuten.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 35 minuten.
Uitkomst 67 pepernotenbroodjes.