
Pave Blanc
Pave Blanc
Recept
10.000 g | 100 % | bloem | |
200 g | 2 % | gist | |
150 g | 1.5 % | bakkerszout | |
6.500 g | 65 % | water | |
300 g | 3 % | Maestro Wit | |
300 g | 3 % | Amore Tarwedesem |

Werkwijze
Kneed aanvankelijk een deeg met 60% water.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 25°C.
Deegrijs 40 minuten.
Geef het deeg een doorslag.
Deegrijs 40 minuten.
Geef het nogmaals een doorslag.
Deegrijs 40 minuten.
Het deeg voorzichtig uitdrukken tot een dikte van 6 cm.
Steek stukken van 12x14 cm.
Narijs 30 minuten (buiten de rijskast).
Voor het bakken overstrooien met roggebloem.
Eventueel insnijden.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 35 minuten.
Uitkomst 38 stuks.