Recepten

Parijse Bollen deluxe

Recept

10.000 g 100 % bloem
170 g 1.7 % bakkerszout
900 g 9 % gist
4.500 g 45 % water
1.200 g 12 % ei
1.000 g 10 % Mekufa
1.500 g 15 % Exakt Luxe 15

Vulling

24.050 g   Gele room met Minuta VV (50 g per stuk)

Afwerking

4.810 g   Dip (10 g per stuk)
Parijse Bollen deluxe

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1200 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Verdelen en opbollen.
Na enige rijs de bolletjes platdrukken.
Doppen erop plaatsen.
Narijs 80 minuten.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 9 minuten.

Na afkoelen, doorsnijden en vullen met gele room.
Afwerken met Dip.


Uitkomst 481 stuks