Recepten Recepten

Paddenstoeltaart

Recept

2.500 g   Rolbeslag met Moscalux

Vulling 1

1.000 g   Zeesan Neutraal
1.250 g   water
5.000 g   slagroom
300 g   Wigo Compound Kers

Vulling 2

300 g   Fruitful Cherry

Fonceerdeeg

1.500 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
500 g   Fruitful Raspberry Jam

Afwerking

1.000 g   Crème au Beurre met Cremo B Poeder
1.250 g   Maro 1:2 Rol
600 g   Paletta Spray Aardbei
Paddenstoeltaart

Werkwijze

Bekleed een bolvorm met rolbeslag, gebruik het afsnijdsel voor de tussenplakjes.
Meng de Zeesan Neutraal met Wigo kersen compound en water tot een gladde massa. Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.

Vul de bolvorm met een deel van de kersenbavaroise en breng hierop om en om de laagjes rolbeslag aan met een oplopende diameter.
Hiertussen de vulling van Fruitful Cherry aanbrengen.
Zorg dat de laatste laag wordt afgesloten met een laag rolbeslag.
Als laatste een met Fruitful Raspberry Jam ingestreken hardewener plak aanbrengen.

Na verwerking altijd eerst in de koeling en dan in de vriezer plaatsen
om een goede gelering te verkrijgen.

Na het vriezen de taart lossen door de kom in heet water te dompelen.
De bovenkant maskeren met botercreme en bekleden met een laagje Amandel Marsepein 1-2 rol.
Terugplaatsen in de vriezer en daarna afwerken met Paletta Spray Aardbei
(evt. extra bijkleuren met rode kleurstof) en witte marsepein stippen aanbrengen.

Eventueel een rand groene creme punten rond de taart spuiten

Uitkomst 20 stuks.