Recepten Recepten

Notelaer

Recept

10.000 g 100 % bloem
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.200 g 62 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling 1

10.000 g 100 % rozijnen
2.000 g 20 % krenten
1.000 g 10 % Sardimix
1.500 g 15 % Muesli Melange

Vulling 2

6.930 g   Perla met Ei

Decoratie

3.850 g   gemengde noten *
400 g   Mont Blanc

* cashew, hazel-en pecannoten

Notelaer

Werkwijze

De Muesli Melange ca. 20 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange.

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Vulling direct na het kneden doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 450 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Opmaken tot een korte ovale vorm.
Iets los laten komen en in het midden een gleuf inrollen zoals voor stollen.
Hierin een pil amandelspijs van 90 gram leggen.
Op de amandelspijs 50 gram gemengde noten strooien.
Narijs 30 minuten.
Na het afkoelen licht bestuiven met Mont Blanc.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 77 stuks