Recept
9.000 g
|
90 %
|
bloem |
} 100%
|
1.000 g
|
10 %
|
volkorenmeel |
}
|
500 g
|
5 %
|
gist |
|
200 g
|
2 %
|
bakkerszout |
|
6.100 g
|
61 %
|
water |
|
1.500 g
|
15 %
|
Exakt Extra Bruin |
|
Vulling
1.500 g
|
15 %
|
Zonnebloempitten (gebruneerd) |
|
Decoratie
2.500 g
|
|
Zonnebloempitten |
|
720 g
|
|
roggebloem |
|
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname het deeg iets langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 25°C.
Direct de vulling doordraaien.
Afwegen 1600 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Verdelen en opbollen.
Decoreren met Zonnebloempitten.
Narijs 60 minuten.
Voor het inschieten decoreren met roggebloem.
Oventemperatuur 240°C
Baktijd 8 minuten.
Uitkomst 360 stuks.