Recepten Recepten

Moederdagbroodje

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
400 g 4 % gist
4.300 g 43 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling 1

9.000 g   Bakkerskoekmix
3.450 g   Mekufa
4.350 g   water

Vulling 2

1.200 g   cranberries
900 g   suikernibs P4

Decoratie

1.470 g   suikernibs P4 (15 g per stuk)
196 g   Mont Blanc (2 g per stuk)
Moederdagbroodje

Werkwijze

Vulling 1 aandraaien, 5 minuten in de eerste versnelling met de vlinder.
Vulling 2 doordraaien.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 25°C.
1960 gram deeg achterhouden voor de hartjes en opmaken als voor brood.
Overige deeg direct afwegen 130 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Uitrollen tot een dikte van 3 mm.
De deegplak in een pie-plate leggen (doorsnede 15 cm).
190 gram vulling opspuiten.
Het achtergehouden deeg uitrollen tot een dikte van 3 mm.
Hartjes uitsteken (ca. 20 gram) en in het midden op de vulling leggen.
Het hartje strijken met Ovex Liquide en decoreren met suikernibs P4.

Narijs 30 minuten.

Oventemperatuur 215°C.
Baktijd 20 minuten.

Na het bakken de rand decoreren met Mont Blanc.

Uitkomst 98 stuks