Moederdag Tulband met Maestro Moscovisch
Moederdag Tulband met Maestro Moscovisch
Recept
3.000 g | Maestro Moscovisch | |
3.000 g | ei | |
2.250 g | kwark |
Vulling
1.000 g | cranberry stukjes |
Decoratie
750 g | kwark | |
200 g | water | |
200 g | Zeesan Neutraal | |
1.500 g | Dip Neutraal * |
* of Dip Cerise.
Afwerking
450 g | Hardewenerdeeg met Kanomix | |
500 g | Dip Cerise * |
* of Dip Neutraal
Werkwijze
Maestro Moscovisch, ei en kwark mengen.Opkloppen met de draadgard gedurende 8 minuten in de hoogste versnelling en 4 minuten in de tweede versnelling.
De vulling doorspatelen.
De tulbandvormen (18 x 10 cm) vullen met 435 gram beslag.
De vormen extra goed invetten met Carlex omdat het beslag weinig vet bevat.
Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C
Rotatieoven 150°C
Baktijd 30-35 minuten.
De Moederdag tulbanden lossen en invriezen.
Rol het deeg uit op 2 mm en steek hartjes uit, gebruik voor ieder hartje een cocktail-prikker.
Bak ze mooi goudgeel af. Haal ze na afkoeling door de Dip Cerise.
Meng de kwark met water (65ºC), roer de Zeesan Neutraal erdoor.
Vervolgens de gesmolten Dip Neutraal doormengen, schenk over een bolzeef om eventuele klontjes te voorkomen.
Overgiet de Moederdag Tulbanden met de kwark coating, verwerk op ca 30ºC.
Decoreer de Moederdag Tulbanden met de hartjes en een moederdagschildje (Dobla).
UItkomst 21 stuks