Recepten Recepten

Ministolletjes met Maestro Boterstol

Recept

10.000 g 100 % bloem
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.200 g 62 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling

10.000 g 100 % rozijnen
3.000 g 30 % krenten
1.000 g 10 % Sardimix

Vulling 2

7.350 g   Perla Amandelpan
Ministolletjes met Maestro Boterstol

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 24°C.
Afwegen 2100 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Na enige rijs uitrollen, ca. 15 gram Perla Amandelpan opspuiten en dichtvouwen.
Strijken met Ovex liquide.
Narijs 50 minuten.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 12 minuten.

Uitkomst 491 ministolletjes.

Na afkoelen decoren met Mont Blanc.

Voor een rationelere werkwijze, de bolletjes op de plaat zetten, na 15 minuten uitdrukken Perla Amandelpan opspuiten en dubbelvouwen.