Recepten Recepten

Mandarijnentaartje

Rolbeslag

400 g   Rolbeslag met Moscalux *

* 20 plakken van 11 cm en 20 plakken van 8 cm doorsnede en 1 cm dik

Recept

500 g   Zeesan Neutraal
625 g   water
2.500 g   slagroom
250 g   mandarijntjes
120 g   Gel Triple Sec 50%

Trempeer

240 g   Trempeerlikeur met Gel

Afwerking

100 g   ColdJel Neutraal

Decoratie

200 g   chocolade krullen
20 st   sinaasappelschijfje
Mandarijnentaartje

Werkwijze

Meng de Zeesan Neutraal, water en Gel Triple Sec tot een gladde massa.
Spatel 1/3 deel van de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor, vervolgens de rest van de slagroom met de mandarijntjes doorspatelen.

Vul de ringen van 12 cm doorsnede met een plakje Rolbeslag, voor de helft afvullen met de triple Sec Bavaroise.
Hierop het kleinere plakje Rolbeslag leggen en tremperen met Trempeerlikeur Gel Triple Sec.
Vervolgens tot de rand afvullen met bavaroise.

Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.

Als afwerking de rand aanzetten met Chocolade krulletjes.
Afgeleren met ColdJel Neutraal (eventueel iets geel gekleurd).
Decoreren met drie chocolade krullen en een sinaasappelschijfje.

Uitkomst 20 stuks.