Recepten Recepten

Maillot Jaune

Recept

2.000 g   Kanomix
800 g   boter
125 g   Zeesan Tropical
75 g   water
10 g   bakkerszout

Decoratie

2.000 g   Rolfondant
2 g   gele kleurstof
Maillot Jaune

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag doorwerken, eventueel nog iets water toevoegen.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 4 mm.
Met de truisteker koeken uitsteken.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160ºC.
Baktijd 17 minuten.

Kleur de Rolfondant geel, en rol deze uit tot een dikte van 2 mm.
Steek truien uit.
Leg op elke gebakken trui een gele trui.
Doe dit direct na het bakken zodat de koeken nog warm zijn en laat de koeken verder afkoelen.
Door de warmte blijft de gele rolfondant goed plakken aan de koek.

Uitkomst 90 stuks