Recepten

Luxe Vruchten Zadenbollen

Recept

6.000 g 60 % bloem } 100%
2.750 g 27.5 % volkorenmeel }
1.250 g 12.5 % Toscane Donker 25 MZ * }
800 g 8 % gist
6.200 g 62 % water
1.500 g 15 % Muesli 30 MZ **

* Toscane Donker 25 MZ bevat zout!
** Muesli 30 MZ bevat zout!

Vulling

5.000 g 50 % Vruchtenmelange
2.500 g 25 % rozijnen
2.500 g 25 % krenten

Decoratie

6.150 g   pompoenpitten (15 g per stuk)
410 g   roggebloem (1 g per stuk)
Luxe Vruchten Zadenbollen

Werkwijze

De vruchtenmelange wassen, minimaal 4 en maximaal 24 uur van te voren.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 2100 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Strijken met Ovex Liquide.
Decoreren met pompoenpitten.
Narijs ca 90 minuten.
Voor het bakken bestrooien met roggebloem.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd ca. 8 minuten.

Uitkomst 410 stuks