Recepten Recepten

Kroontjestaart

Bodem

450 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
100 g   Fruitful Apricot Jam

Rolbeslag

1.000 g   Rolbeslag met Moscalux

Vulling

160 g   Zeesan Blood Orange
260 g   water
830 g   slagroom
510 g   Fruitful Peach HI

Afwerking

200 g   Bianca
500 g   suiker
325 g   water *

* 90 graden

Decoratie

300 g   Paletta Spray Neutraal
Kroontjestaart

Werkwijze

Snijd van het rolbeslag 6 banen van 5 cm x 45 cm, en steek 18 plakjes uit van 10 cm doorsnede.

Het hardewenerdeeg uitrollen tot een dikte van 1,75 mm.
Uitsteken met taartringen (doorsnede 14 cm) en bak deze goudbruin af.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C
Baktijd 18 minuten.

Bekleed met de stroken rolbeslag taartringen van 5 cm hoogte en doorsnede van 12 cm.
Plaats het gestoken plakje ( doorsnede 10 cm) op de bodem van de ring.

Meng het water met de Zeesan Blood Orange.
Spatel de slagroom die voor 75 % is opgeklopt erdoor.
Verdeel de bavaroise over de taartringen met daartussen een plakje rolbeslag.
Sluit af met het laatste plakje rolbeslag en vries de taarten in.

Verdeel de Fruitful Apricot Jam over de hardewenerplakken en plaats de bevroren taart in het midden.
Verdeel de Fruitful Peach HI in het midden van de taarten.

Alle ingrediënten van de afwerking samenvoegen en draai met een garde tot een standig schuim.
Banen spuiten van 1 cm dikte en glad afstrijken. Als laatste de taarten afbranden met een gasbrander.

Afgeleren met Paletta Spray Neutraal.

Uitkomst 6 stuks