Recepten

Krokusbrood met lammetjespap met Jung Basis-Quarkteig

Recept

5.000 g   Jung Basis-Quarkteig
2.200 g   water
250 g   boter
250 g   ei
250 g   suiker
20 g   Citroengeel E102
30 g   Wigo Aroma Vanille

Vulling

500 g   Cremo B Poeder
1.000 g   water
250 g   slagroom
10 g   Wigo Aroma Vanille

Vulling 2

2.100 g   mandarijntjes
Krokusbrood met lammetjespap met Jung Basis-Quarkteig

Werkwijze

Alle grondstoffen in de spiraalkneder 5 minuten kneden in de eerste en 1 minuut in de tweede versnelling.
Deegrust 10 minuten in de koelkast.

Alle grondstoffen van de vulling mengen tot een gladde vulling.

Stukken van 1300 gram deeg uitrollen op 4 mm dikte bij 40 x 50 cm.
In het midden van de plak een baan van 280 gram vulling strijken van 30 x 50 cm.
Deze plak midden doorsnijden. De mandarijntjes op de plak leggen en deze twee plakken, van het midden uit naar buiten oprollen.
Deze twee stukken op één Fruitcarre Bakplaat leggen.
Rusttijd 20 minuten.
Deze twee rollen bestrijken met Ovex Liquide, 15 x inknippen als een tarwe-aar en om en om leggen en bakken.

Oventemperatuur 180 °C.
Oventemperatuur rotatieoven 160°C.
Baktijd ca 40 minuten.

Na het bakken en afkoelen afgeleren met Paletta Spray Neutraal.
Per plaat in 9 stukken snijden.

Uitkomst 6 Fruitcarre Bakplaten, 54 krokusbroden.