Recepten

Krokante Speltbroodjes

Recept

10.000 g 100 % Panovite Spelt *
400 g 4 % gist
5.600 g 56 % water
300 g 3 % Protea 2000

* Panovite Spelt bevat tarwegluten, niet geschikt voor mensen met tarwe-allergie

Decoratie

888 g   speltvlokken (3 g per stuk)
296 g   roggebloem (1 g per stuk)
Krokante Speltbroodjes

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling draaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1650 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Decoreren met speltvlokken.
Narijs 70 minuten.
Voor het bakken decoreren met roggebloem.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 20 minuten.

Uitkomst 296 stuks