Recepten

Klørebrød Zwart

Recept

1.000 g 100 % bloem
17 g 1.7 % bakkerszout
20 g 2 % gist
530 g 53 % water
30 g 3 % Prestant Crème Wit
40 g 4 % inktvisinkt
Klørebrød Zwart

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Opmaken als voor brood.
Laat het deeg ca. 5 minuten rusten.
Uitrollen tot een dikte van 1,5 mm.
Plaats het deeg op een bakplaat van 80x60 cm.
Narijs 60 minuten.
Voor het bakken prikken.
Eventueel strijken met olijfolie.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 270°C.
Baktijd ca. 5 minuten.

Uitkomst 1 stuks

Snijden in diversen vormen en beleggen naar keuze.
Plakken zijn prima op voorraad te houden in de vriezer.