Recepten Recepten

Kirschbroodje

Recept

10.000 g 100 % bloem
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
5.800 g 58 % water
2.000 g 20 % Maestro Vruchten
600 g 6 % Wigo Kirschmelange

Vulling

10.000 g 100 % rozijnen
3.000 g 30 % Amarenen Kersen

Decoratie

1.100 g   amandelstaafjes
1.000 g   kristalsuiker
300 g   eiwit

Afwerking

150 g   Mont Blanc
Kirschbroodje

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Direct afwegen 425 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Opbollen en in gesmeerde pie-plates leggen.
Decoratie mengen en de bollen decoreren met 30 gram decoratie.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 35 minuten.

Na het bakken lossen en goed af laten koelen, bestuiven met Mont Blanc.

Uitkomst 76 kirschbroodjes.