Recepten

Kapsel met Moscabase

Recept

1.000 g   Moscabase
800 g   ei (koeling)
100 g   water
25 g   Citroenrasp
Kapsel met Moscabase

Werkwijze

Doe eerst de eieren, water en Citroenrasp in het bekken,
daarna de Moscabase toevoegen en het geheel in de laagste versnelling door elkaar mengen.
Het beslag opkloppen in een planeetmenger.
Draaitijd minimaal 10 minuten, verdeeld in ca. 8 minuten hogere en 2 minuten lagere versnelling.
Afhankelijk van het type machine kan ook 5 minuten in een hogere en 5 minuten in een lagere versnelling gedraaid worden.
Gewenst soortelijk gewicht 400/450 gram per liter (dik gietbaar beslag).

Oventemperatuur:
Inschietoven ca. 190°C - wasemschuif laatste 10 minuten geopend.
Rotatieoven ca. 170°C - wasemschuif laatste 10 minuten geopend.
Indien de warmte van de oven bij het inschieten sterk terug loopt, dan 30°C hoger voorverwarmen.
Heteluchtoven type Dijko ca. 190°C wasemschuif gesloten.

Baktijd:
Bakplaat 60 x 80 cm 32 - 38 minuten.
Bakplaat 60 x 40 cm 30 - 35 minuten.
Pannen ca. 25 minuten.