Recepten Recepten

Hazelnoot Suikerrondje

Recept

8.000 g 80 % bloem } 100%
2.000 g 20 % volkorenmeel }
1.000 g 10 % gist
5.800 g 58 % water
3.000 g 30 % Muesli 30 MZ *

* Muesli 30 MZ bevat zout!

Vulling

2.500 g 25 % Hazelnootstukje KC
2.500 g 25 % suikernibs P4
2.500 g 25 % rozijnen

Afwerking

1.950 g   Hazelnootstukje KC (25 g per stuk)
1.170 g   Mont Blanc (15 g per stuk)
Hazelnoot Suikerrondje

Werkwijze

Hazelnootstukjes KC (vulling) 30 minuten weken in 15% water,
berekend over het gewicht van de Hazelnootstukjes KC.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 1500 gram.
Verdelen.
Deegstukjes decoreren met hazelnootstukjes.
7 deegstukjes in een ronde pie-plate zetten,
waarvan het middelste deegstukje opbollen.
Narijs 60 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 15 minuten.

Na het afkoelen bestrooien met Mont Blanc.

Uitkomst 78 stuks.