Recept
10.000 g
|
100 %
|
Parade Oliebol * |
|
700 g
|
7 %
|
gist |
|
7.200 g
|
72 %
|
water |
|
1.000 g
|
10 %
|
olijfolie ** |
|
* Pan. Oliebol bevat zout!
** In verband met het s.g. de olie altijd wegen.
Vulling
750 g
|
7.5 %
|
fetakaas (blokjes) |
|
750 g
|
7.5 %
|
zwarte olijven (gesneden) |
|
Decoratie
700 g
|
|
geraspte kaas |
|
110 g
|
|
Blauwmaanzaad |
|
220 g
|
|
Sesamzaad |
|
45 g
|
|
kummel |
|
25 g
|
|
zeezout |
|
15 g
|
|
paprikapoeder |
|
5 g
|
|
peper |
|
Werkwijze
Meng de ingrediënten van de decoratie tot een kruidenmix.
Spuit een langwerpige pie-plate (30 x 8 cm) in met Carlex.
Bestrooi de bodem van de pie-plate met ca. 20 gram kruidenmix.
Van alle grondstoffen een beslag maken.
In de planeetmenger 7 minuten draaien met de vlindergard in de 2e versnelling.
De vulling direct door het beslag mengen.
Beslagtemperatuur 27°C.
Spuit met een spuitzak (zonder spuitmond) 400 gram beslag in de pie-plates met kruidenmix.
Narijs 20 minuten.
Bakken met iets stoom.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 20 minuten.
Na voldoende afkoeling in plakjes snijden van ca. 3 cm.
Nadrogen in een oven van 140°C.
Droogtijd ca. 30 minuten.
Uitkomst ca. 500 stuks