Recepten Recepten

Groente Breekbroodje

Recept

5.000 g 50 % bloem } 100%
3.000 g 30 % Toscane Donker 30 MZ * }
2.000 g 20 % volkorenmeel }
300 g 3 % gist
5.200 g 52 % water

* Toscane Donker 30 MZ bevat zout!

Vulling

5.000 g 50 % aardappelblokjes
2.000 g 20 % winterwortel
2.000 g 20 % paprika
1.000 g 10 % cherry tomaatjes
100 g 1 % olijfolie
Groente Breekbroodje

Werkwijze

Snijd de groenten in stukken van ca.1 cm.
Op smaak brengen met wat peper en zout en mengen met de olie.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Opmaken als voor brood.
Deegrust 25 minuten.
Uitrollen tot een dikte van 7 mm.
Blokjes snijden van 2 x 2 cm.
Meng deze blokjes met de groenten.
400 gram in pie-plate van 18 cm leggen.
Narijs 45 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 25 minuten.

Uitkomst 64 stuks