Recepten Recepten

Goudklompjes

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
800 g 8 % gist
3.500 g 35 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling

3.000 g 30 % Fruitful Apple
30 g 0.3 % kaneelsuiker

Decoratie

1.925 g   kaneelsuiker
Goudklompjes

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 55 deegstukjes van 60 gram en opbollen.
De vulling door het overige deeg draaien.
Afwegen 250 gram.
Bolrijs 15 minuten.
De deegstukjes (60 gram) uitrollen tot een dikte van 2,5 mm.
De grote deegstukken invouwen.
Strijken met Ovex Liquide, door de kaneelsuiker rollen.
In casinoblikken leggen.
Narijs ca. 60 minuten (tot ca. 2 cm onder de rand).

Oventemperatuur 195°C.
Baktijd 30 minuten.

Uitkomst 55 stuks.