Recepten Recepten

Geitenkaas Quiche

Fonceerdeeg

750 g   Hartige Fonceer
300 g   boter of margarine
170 g   water

Recept

700 g   Quichexpress
1.700 g   water
30 g   bouillonpoeder
25 g   bakkerszout
10 g   peper

Vulling

600 g   Zeeuwse geitenkaas *
600 g   prei
200 g   witlof
16 g   basilicum (vers)

* harde blokjes

Decoratie

150 g   cherry tomaatjes
20 g   geitenkaas
22 g   basilicum (vers)
60 g   peppadew (zoete peppers)
Geitenkaas Quiche

Werkwijze

Meng de grondstoffen van het fonceerdeeg en kneed ze vervolgens met de haak tot een soepel en homogeen deeg.
Deeg iets rust geven en uitrollen op 1,5-2 mm dikte.

Meng de Quichexpress met de helft van het water, de andere helft met bouillonpoeder, zout en peper geleidelijk toevoegen.
Daarna 5 minuten in de 2e versnelling gladdraaien.
De aangemaakte quichexpress mengen met de vulling.

Fonceer een taartpan van 18 cm, ca 100 gram deeg.
Vullen met 350 gram vulling en afwerken met de decoratie.

Oventemperatuur:
Inschietoven 210°C.
Baktijd 25 minuten.

Rotatieoven 190°C.
Baktijd 25 minuten.

Uitkomst 11 stuks.