Recepten Recepten

Gebakkelijk Basis Aardbeien Bavaroisegebak met Maestro Moscovisch

Recept

1.200 g   Maestro Moscovisch
1.200 g   ei

Vulling 1

800 g   Zeesan Strawberry
1.000 g   water
3.500 g   slagroom

Trempeer

400 g   Trempeerlikeur met Gel

Afwerking

600 g   Crème au Beurre met Cremo B Poeder
Gebakkelijk Basis Aardbeien Bavaroisegebak met Maestro Moscovisch

Werkwijze

Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur opkloppen,
8 minuten in de hoogste en 2 minuten in de middelste versnelling.
Soortelijk gewicht 350 g/l.
Drie plakken van 60x80 a 800 gram.

Oventemperatuur:
Inschietoven 260°C.
Baktijd 4-8 minuten.

Rotatieoven 240°C.
Baktijd 4-8 minuten.

Direct koelen en het kapsel op maat snijden.

Vulling:
Meng de Zeesan Strawberry met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt er in gedeeltes door. (s.g. 650 g/l).
Eventueel Wigo Compound doorroeren.

Eerste laag vulling 3000 gram. Tweede laag vulling 2300 gram.

Trempeer de middelste en bovenste laag kapsel met Trempeerlikeur.

Maskeer de bovenzijde met Creme au Beurre.

Altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.

Uitkomst 18 stuks (500 g).

Smaakvariatie: Vervang de Zeesan Strawberry door een andere Zeesan vruchtensoort.