Recepten Recepten

Fruitig Hartje

Recept

5.000 g 100 % bloem
400 g 8 % gist
100 g 2 % bakkerszout
3.100 g 62 % water
1.500 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling 1

2.000 g 40 % rozijnen
2.000 g 40 % cranberries

Vulling 2

2.200 g   Maestro Amandelspijs
1.000 g   Fruitful Red Fruit

Afwerking

312 g   Ovex Liquide (2 g per stuk)

Decoratie

1.872 g   Kruimeldeeg met Fantasy Red Velvet (12 g per stuk)
Fruitig Hartje

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Opmaken als voor brood.
Deegrust in de koeling ca. 30 minuten.
Uitrollen tot een dikte van 3,5 mm.
Eventueel terugkoelen, de hartjes voordrukken (niet doorsteken).
20 gram vulling 2 (mengsel van spijs en Fruitful) opspuiten.
De bovenplak uitrollen tot een dikte van 3,5 mm en hierop leggen.
De hartjes uitsteken ( 110 gram inclusief vulling).
Strijken met Ovex Liquide en bestrooien met Red Velvet Kruimeldeeg.
Narijs ca. 50 minuten.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 10 minuten.

Na het afkoelen eventueel met Mont Blanc een hartje sjabloneren.

Uitkomst 156 stuks