Recepten Recepten

Double Choc Twist

Recept

2.000 g 100 % bloem
120 g 6 % gist
36 g 1.8 % bakkerszout
1.160 g 58 % water
400 g 20 % Maestro Boterstol
100 g 5 % Exakt Goud Crème

Vulling 1

400 g 20 % Hazelnootstukje KC
200 g 10 % chocolade druppels
600 g 30 % rozijnen

Afwerking

95 g   Ovex Liquide (5 g per stuk)

Decoratie

190 g   amandelschaafsel (10 g per stuk)

Vulling 2

1.720 g   Double Choc Cakebeslag
Double Choc Twist

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Deegrust 10 minuten.
Uitrollen tot een dikte van 7 mm en 40 cm breed.
2/3e van de plak besmeren met 1720 gram Double Choc Cakebeslag en in drieën opvouwen.
Snijden in repen van 5 cm (ca. 175 gram).
Na het snijden het deeg twisten en 2 stuks in een bakvorm vierkant leggen.

Narijs ca. 60 minuten.
Strijken met Ovex Liquide en bestrooien met Amandelschaafsel.


Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 23 minuten.

Eventueel decoreren met Mont Blanc.

Uitkomst 19 stuks