Recepten

Donker Vlaaipanbrood

Recept

7.500 g 75 % bloem } 100%
2.500 g 25 % Toscane Donker 25 MZ * }
300 g 3 % gist
5.600 g 56 % water

* Toscane Donker 25 MZ bevat zout!

Decoratie

200 g   Zadenmix
200 g   Decoratie-Mais
Donker Vlaaipanbrood

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 860 gram.
Bolrijs 45 minuten.
Opmaken als voor brood.
Puntrijs 10 minuten.
Langrollen tot ca. 125 cm.
Opdraaien als een spiraal.
Nat maken en decoreren, daarna in vlaaipan plaatsen.
Narijs 70 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 32 minuten.

Uitkomst 18 stuks.