Recepten

Dikke plakken Sachercake

Recept

2.000 g   Sachermix
1.000 g   ei
1.100 g   boter
200 g   bloem

Vulling

800 g   Fruitful Apricot Jam
800 g   Glaceer Ganache met Arabesque Noir 72
500 g   Trempeerlikeur met Gel en blanke stroop

Afwerking

875 g   Glaceer Ganache met Arabesque Noir 72

Decoratie

150 g   Pajets Chocolade
Dikke plakken Sachercake

Werkwijze

Alle grondstoffen mengen en gedurende 5 minuten in de laagste versnelling mengen.
Soortelijk gewicht 825 - 850 gram/liter.
Vul een cakeblik van 28 cm met 860 gram beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd 70 minuten.

Snijd de cake drie keer door.
Vul de onderste laag met de tot creme opgeklopte Glaceer Ganache.
Ruim tremperen (Kirsch).
Twee keer vullen met Fruitful Apricot Jam.

Verwarm de Glaceer Ganache in de magnetron tot 34°C.
Glaceer de cake met de Glaceer Ganache en aanzetten met Pajets Chocolade.
Na het koelen in 10 dikke plakken snijden.

Uitkomst 50 plakken