Recepten

Cup Cake Oranje

Recept

1.000 g   Verona
550 g   water
350 g   Muffinolie *
100 g   suiker

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Afwerking

900 g   Fondant KK *
600 g   Dip Neutraal
100 g   water **
70 g   Wigo Compound Sinas ***

* of Gletscher Fondant
** toevoegen naar eigen inzicht.
*** En eventueel iets oranje kleur

Cup Cake Oranje

Werkwijze

Alle ingrediënten met de vlinder tot een glad beslag draaien.
Planeetmenger 3 minuten in 2e versnelling.
Voor chocoladebeslag 3% cacaopoeder toevoegen (60 gram).

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd ca. 20 minuten.

Dip verwerken op bakkerijtemperatuur (ca. 20°C)!

Fondant en Dip door elkaar draaien, hierbij goed bijkrabben.
Gladdraaien, ongeveer 2 minuten in de tweede versnelling.
Tijdens het gladdraaien de Wigo Compound Sinas, water en oranje kleur toevoegen.

Spuit na het afkoelen een rozet oranje frosting van ca. 25 gram op de cup cake.
Decoreren met een vrolijk schildje of kroontje.

Uitkomst 57 stuks

Deze frosting droogt aan waarbij de kern zacht blijft.