Recepten Recepten

Citroentaartje

Recept

1.000 g   Moscalux
800 g   ei
100 g   water
100 g   Citroenrasp
100 g   boter

Vulling

2.200 g   water
750 g   Minuta VV
225 g   Zeesan Lemon

Decoratie

1.500 g   Maro 1:2 Rol
960 g   Crème au Beurre met Cremo B Poeder
360 g   Paletta Spray Neutraal
Citroentaartje

Werkwijze

Doe eerst de eieren, water en Citroenrasp in het bekken, daarna de Moscalux toevoegen en het geheel in de laagste versnelling door elkaar mengen.
Het beslag opkloppen in een planeetmenger.
Draai als het beslag geklopt is in de laagste versnelling de gesmolten boter door.

Vul taartpannetjes van 18 cm. met 175 gram beslag en bak ze af.

Klop de Minuta VV, Zeesan Lemon en het water glad en zalvig.
Snij de taartjes twee maal door, vul ze met de cremé citroen, 130 gram per laag.

Maskeer de taartjes met de cremé au beurre.
Zet het onderste randje aan met groene decoratie.

Rol de citroengeel gekleurde marsepein uit, dikte 2,5 mm.
Steek een plak uit van 23 cm. doorsnede ( ca. 5 cm groter dan de doorsnede van het taartje).
Drapeer de plak over het taartje, zo dat er mooie plooien ontstaan.

Garneer een leuke paas decoratie, vervolgens de marsepein afgeleren met Paletta Spray Neutraal.
Decoreer met 5 rozetjes cremé au beurre + een paas-schiltje.

Uitkomst 12 taartjes.