Recepten

Choco Tablettaart

Recept

800 g   Maestro Moscovisch
800 g   ei

Vulling 1

400 g   Zeesan Choco
500 g   water
1.750 g   slagroom

Trempeer

200 g   Trempeerlikeur

Afwerking

600 g   Crème au Beurre met Cremo B Poeder
750 g   ColdJel Choco

Decoratie

180 g   Maro 1:2 Vorm (20 g per stuk)
Choco Tablettaart

Werkwijze

Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur opkloppen,
8 minuten in de hoogste en 2 minuten in de middelste versnelling.
Soortelijk gewicht 350 g/l.
Twee plakken van 60x80 a 800 gram.

Oventemperatuur:
Inschietoven 260°C.
Rotatieoven 240°C.
Baktijd 4-8 minuten.

Direct koelen en het kapsel op maat snijden.

Vulling:
Meng de Zeesan Choco met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt er in gedeeltes door. (s.g. 650 g/l).

Vul het kapsel met 1 laag vulling.
Trempeer de bovenste laag kapsel.
Maskeer de bovenzijde met Creme au Beurre.
Altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.

Afgeleren met ColdJel Choco en een (apple) marsepein als decoratie.

Uitkomst 9 stuks ( 19 x 25 cm )