Recepten Recepten

Choco Kersenbier Schnitt

Recept

1.500 g   Vero Boerencake Koppig
540 g   water

Vulling 1

150 g   Zeesan Neutraal
100 g   Minuta VV
500 g   kriekenbier
1.000 g   slagroom
250 g   Amarenen Kersen

Vulling 2

200 g   Zeesan Choco
250 g   water
100 g   Amarenen Siroop
1.000 g   slagroom

Afwerking

400 g   ColdJel Neutraal

Decoratie

68 st   kersen
Choco Kersenbier Schnitt

Werkwijze

Beleg twee bakplaten van 60 x 20 cm met siliconenpapier.

Vero Boerencake Koppig en water mengen, gedurende 4 minuten in de eerste versnelling.
Verdeel het beslag over de twee bakplaten.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 35 minuten.

Meng de Zeesan Neutraal, Minuta VV met het kriekenbier tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Voeg de gehakte Amarenen Kersen toe.
Vul hiermee de platen voor 2/3 af.
Meng de Zeesan Choco, water en de amarenen siroop tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Vul de platen af en gladstrijken. Plaats de platen in de koeling.
Na het koelen een spiegel van ColdJel Neutraal opbrengen.
Snijden in twee banen van 9,5 cm en snijd hiervan korte punten van 5 x 1cm .
Decoreren met een rode kers.

Uitkomst 68 stuks