Recepten

Chipolata Empileur

Fonceerdeeg

700 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
250 g   Fruitful Apricot Jam

Rolbeslag

840 g   Rolbeslag met Maestro Moscovisch

Recept

375 g   Minuta VV
225 g   Zeesan Neutraal
1.050 g   water
75 g   Gel Triple Sec 50%
1.500 g   slagroom

Vulling

225 g   bitterkoekjes (klein)
500 g   Fruitful Mango HI

Trempeer

300 g   Trempeerlikeur met Gel

Afwerking

350 g   Crème au Beurre met Cremo B Poeder
750 g   Maro 1:3 Rol Rose
Chipolata Empileur

Werkwijze

Fonceer een bakplaat van 60 x 40 cm met hardewenerdeeg, dikte 1,75 mm.
Het hardewenerdeeg uitsteken met het frame.

Oventemperatuur 180°C.
Baktijd 12 minuten.

De gebakken plak laten afkoelen, het frame met de ronde kanten op de plaat zetten.
Bestrijk de hardewenerplak met Fruitful Apricot Jam en plaats deze in het frame.
Leg een plak rolbeslag op de Fruitful Apricot Jam, tremperen met Trempeerlikeur met Triple Sec.

Meng de Zeesan Neutraal, Gel Triple Sec met de Minuta VV en het water tot een gladde massa.
Spatel 1/3 deel van de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor, daarna de rest van de slagroom en de vulling.
Verdeel de helft van de chipolata vulling op het rolbeslag en strijk deze af met afstrijker 2.5 cm.

Leg hierop een plak rolbeslag, tremperen met Trempeerlikeur met Gel Triple Sec.

Verdeel de andere helft van de chipolata vulling op het rolbeslag en strijk deze af met afstrijker 0.5 cm.

Invriezen en bevroren lossen, de bovenkant maskeren met Creme.
De bovenkant bekleden met Maro 1:3 Rol Rose.

Snijd de gebakjes in de gewenste maat.
Maak eventueel gebruik van de meegeleverde snijmal.

Decoreren met dopjes creme en bitterkoekjes.

Uitkomst 1 frame (50 stuks)