Recepten Recepten

Cappuccino gebakje

Fonceerdeeg

600 g   Hardewenerdeeg met Kanomix

Recept

1.500 g   Vero Boerencake Koppig
540 g   water
70 g   Wigo Comp.Irish Coffee
150 g   suiker

Vulling

200 g   Zeesan Cappuccino
250 g   water
1.000 g   slagroom

Afwerking

300 g   ColdJel Neutraal
10 g   Araba Mocca

Decoratie

400 g   Chocoladeschaafsel Wit
500 g   slagroom
132 st   chocolade galettes
Cappuccino gebakje

Werkwijze

Plaat 60 x 40 fonceren met hardewenerdeeg, dikte van 1,75 mm.
Vero Boerencake Koppig, suiker, Wigo Comp.Irish Coffee en water mengen,
4 minuten in de tweede versnelling draaien.
Het beslag op het hardewenerdeeg gieten en gladstrijken.

Oventemperatuur 180°C.
Baktijd 30 minuten.

Meng de Zeesan Cappuccino met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Verdeel de bavaroise over de afgekoelde cake.

Na verwerking altijd eerst in de koeling en dan in de vriezer plaatsen
om een goede gelering te verkrijgen.

Afgeleren met ColdJel Neutraal vermengd met Araba Mocca.
De plaat vervolgens in kleine gebakjes snijden van 3x5 cm.
Decoreren met Chocoladeschaafsel Wit, een glad bolletje slagroom en een Chocolade Galette.

Uitkomst 132 stuks.