Recepten

Byrkes met Panomix Kornplus

Recept

1.000 g 50 % Panomix Kornplus * } 100%
1.000 g 50 % bloem }
120 g 6 % gist
900 g 45 % water
100 g 5 % ei

* Panomix Kornplus bevat zout!

Doortoeren

700 g 35 % korstboter/margarine

Decoratie

300 g   Zadenmix
Byrkes met Panomix Kornplus

Werkwijze

Deeg glad draaien, maar niet taai.
Deegtemperatuur 20°C.
Voorrijs 10 minuten.
De korstboter invouwen.
Drie halve Franse toeren geven (in drieën).
Na de laatste toer uitrollen op 4 mm dikte.
Banen snijden van 12 cm hoog.
Strijken met Ovex Liquide, los oprollen en iets platdrukken.
Deze pil strijken met Ovex Liquide en in de Zadenmix rollen.
Snijden op een lengte van 8 cm.
Narijs 45 minuten.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 20 minuten.

Uitkomst 50 byrkes.