Recepten Recepten

Broodje Lef (Pierre Wind)

Recept

1.000 g 100 % bloem
17 g 1.7 % bakkerszout
50 g 5 % gist
550 g 55 % water
150 g 15 % Exakt Ambacht
5 g 0.5 % Speculaas Orenta
5 g 0.5 % nootmuskaat
25 g 2.5 % Citroenrasp

Vulling

20 g 2 % gedroogde meelwormen

Afwerking

60 g   struif (2 g per stuk)
Broodje Lef (Pierre Wind)

Werkwijze

Maak van de bloem, gist, water, bakkerszout, Exakt Ambacht, Speculaas Orenta, nootmuskaat, en citroenrasp een goed afgekneed deeg.
Deegtemperatuur 24°C.
Handmatig de meelwormen door het deeg kneden, zodat ze niet tot poeder worden vermalen.
Bolrijs 10 minuten. Verdelen en opbollen.
Met struif insmeren.
Narijs 70 minuten.

Oventemperatuur 280°C.
Baktijd 8 minuten.


Tip: wil je meelwormen op de bovenkant van het broodje.
Haal na 7 minuten het brood uit de oven. Struif het brood nogmaals in en strooi er wat meelwormen op.
Dan nog een minuut de oven in.