Recept
10.000 g
|
100 %
|
bloem |
|
500 g
|
5 %
|
gist |
|
180 g
|
1.8 %
|
bakkerszout |
|
5.400 g
|
54 %
|
water |
|
2.000 g
|
20 %
|
Exakt Goud |
|
Vulling
3.000 g
|
|
Bakkerskoekmix |
|
1.100 g
|
|
Mekufa |
|
1.450 g
|
|
water |
|
Decoratie
900 g
|
|
suikernibs C30/P3 (3 g per stuk) |
|
Werkwijze
Vulling aandraaien, 5 minuten in de eerste versnelling met de vlinder.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Direct afwegen 900 gram.
Verdelen en opbollen.
Na enige rust de bolletjes uitrollen tot een dikte van 3 mm.
De plakjes iets bevochtigen en 18 gram beslag opspuiten.
Een tweede plakje erop leggen.
Strijken met Ovex Liquide en decoreren met suikernibs.
Narijs 70 minuten.
Oventemperatuur 270°C.
Baktijd 12 minuten.
Uitkomst 300 stuks