Recepten

Berliner Sate's met Jung Berlina

Recept

1.000 g 100 % Jung Berlina *
60 g 6 % gist
300 g 30 % water
200 g 20 % ei

* Jung Berlina bevat zout!

Decoratie

255 g   Dip Choco (15 g per stuk)
Berliner Sate's met Jung Berlina

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg maken.
Begin met 2/3 van de hoeveelheid water.
Wanneer het deeg goed gevormd is, afslappen met de rest van het water.
Deeg goed afkneden.
Deegtemperatuur 26-27°C.
Afwegen 900 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Op kleedjes laten rijzen.
Als de bolletjes voor 3/4 gerezen zijn, een huid op het deeg laten trekken.

Bakken in olie van 180°C.
Baktijd: bovenzijde 2,5 minuut, onderzijde 2,5 minuut, omdraaien dan nog 0,5 minuut.
Na het bakken, 3 bolletjes aan een satéprikker steken.
Eventueel met een kornetje streepjes overtrekken of overgieten met Dip Choco.

Uitkomst 17 stuks