Recepten

Bavaroyal

Fonceerdeeg

300 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
125 g   Fruitful Apricot Jam

Recept

400 g   Verona
100 g   Muffinolie *
280 g   water
40 g   Wigo Compound Pistache
30 g   suiker

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Recept 2

600 g   Fruitful Apricot Jam

Recept 3

225 g   Zeesan Neutraal
280 g   water
112 g   Perla Amandelpan
90 g   Wigo Compound Pistache
1.250 g   slagroom

Afwerking 2

300 g   Paletta Spray Neutraal
60 g   pistachenoten (10 g per stuk)
Bavaroyal

Werkwijze

Een plaat van 60 x 20 cm beleggen met bakpapier en fonceren met hardewenerdeeg van 1,75 mm dik (licht prikken).
Bestrijken met Fruitful Apricot Jam.
Meng de ingrediënten gedurende 5 minuten in de 2e versnelling met de vlinder.
Verdeel het beslag over de Fruitful Apricot Jam en deze gladstrijken.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C
Baktijd 35 minuten.

Meng het water met de Zeesan Neutraal, werk hier de Amandelpan en de Wigo Compound Pistache door.
Spatel vervolgens de ongezoete slagroom die voor 75 % is opgeklopt in 2 gedeeltes er door.

Een plaat van 60 x 20 cm beleggen met bakpapier en stort hier de bavaroise op, strijk glad en vries in.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Als de bavaroise bevroren is snijd dit in driehoeken welke variëren van grootte.

Snijd de bodems in 6 driehoeken van 20cm x 20cm x 28cm.

Bestrijk de gebakken bodems met de Fruitful Apricot Jam en verdeel hierop de bevroren Pistache driehoeken.

Afgeleren met Paletta Spray Neutraal en decoreren met pistachenoten.
Eventueel decoreren met eetbare bloemen.

Uitkomst 6 stuks