Recepten Recepten

Bakkerskoek Krenten

Recept

3.200 g   Bakkerskoekmix
1.120 g   Mekufa
1.280 g   water

Vulling

500 g   krenten
Bakkerskoek Krenten

Werkwijze

Meng de ingrediënten gedurende 5 minuten in de 1e versnelling met de vlinder tot een glad,
half vloeibaar deeg.
Als laatste de krenten doormengen.
Gebruik 6,1 kg half vloeibaar deeg in een koekbak van 75x26x8 cm (inwendig).
Bekleed de bak met siliconenpapier.
U kunt ook bakplaten gebruiken die aan de zijkanten zijn geïsoleerd met ca. 2 cm dikke en 8 cm hoge latten welke bekleed zijn met siliconenpapier.
Goed inspuiten met Carlex.
Eventueel bestrijken met koffiemelk.

Oventemperatuur:
Inschietoven 175°C.
Rotatieoven 155°C
Baktijd 85 minuten.

Na voldoende afkoeling met een zaagmes stukken van 8 cm snijden.
De koek kunt u invriezen, zodat elke dag verse koek verkocht kan worden.

Uitkomst 9 stuks