Recepten Recepten

Appeltjesbrood

Recept

10.000 g 100 % volkorenmeel
1.000 g 10 % gist
8.000 g 80 % water
3.000 g 30 % Muesli 30 MZ *

* Muesli 30 MZ bevat zout!

Vulling

6.000 g 60 % appelstukjes
6.000 g 60 % rozijnen
400 g 4 % Appelpoeder

Afwerking

370 g   boter
1.100 g   kaneelsuiker
Appeltjesbrood

Werkwijze

Bind de appelstukjes met de appelpoeder.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Met 60% water beginnen en de rest in gedeeltes toevoegen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 27°C.
Voorrijs 45 minuten (in een natte bak).
Afwegen 450 gram (op allinsonwijze).
Direct in de blikken leggen.
Narijs 70 minuten.
Na 45 minuten steken met een natte krabber.

Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 45 minuten.

Na het bakken insmeren met gesmolten boter en bestrooien met kaneelsuiker.

Uitkomst 76 stuks.