Fonceerdeeg
2.250 g
|
|
Hardewenerdeeg met Kanomix |
Vulling 1
1.800 g
|
|
appelstukken |
1.250 g
|
|
abrikozenstukken |
30 g
|
|
Citroenrasp |
20 g
|
|
Koudbindmiddel |
Vulling 2
225 g
|
|
Bianca |
225 g
|
|
water |
450 g
|
|
suiker |
150 g
|
|
water |
300 g
|
|
Minuta VV |
750 g
|
|
water |
Afwerking 1
1.750 g
|
|
slagroom |
175 g
|
|
suiker |
Afwerking 2
500 g
|
|
Victoriabeslag met Calif.Amandel Schaafsel |
Werkwijze
Het hardewenerdeeg uitrollen tot een dikte van 4 mm.
Fonceer de taartpan (doorsnede 24 cm), ca. 400 gram deeg per taart.
Vulling 1: De vulling aanmaken, bij gebruik van blikappelen deze goed laten uitlekken.
Vul de taartpannen met ca. 600 gram appel/abrikoosvulling.
Vulling 2: Schuim maken als een kookschuim.
Water en suiker koken tot 96°R en langzaam in de eerste versnelling aan de standig geslagen Bianca toevoegen.
Koud en taai laten draaien.
De Minuta VV met water kort mengen en door het schuim spatelen.
De appel/abrikoosvulling bedekken met 400 gram schuimvulling.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C
Baktijd 40 minuten.
Laten afkoelen en lossen vanuit de vriezer.
Bol afstrijken met 375 gram opgeslagen gezoete slagroom en bestrooien met 100 gram gebruneerd victoriabeslag.
Decoreren met Mont Blanc.
Uitkomst 5 stuks (of 60 punten)