Recepten

Amandel Gemberplaatcake

Fonceerdeeg

500 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
250 g   Fruitful Apricot Jam

Recept

1.500 g   Fantasy Chocnut Cake
300 g   ei
300 g   water
150 g   gemalen gemberwortel (vers)

Vulling

400 g   Zeesan Hazelnoot
500 g   water
600 g   Perla Amandelpan
2.000 g   slagroom

Decoratie

12 g   Mont Blanc cacao
90 g   slagroom
30 g   choco decor

Afwerking

30 g   pijnboompitten
Amandel Gemberplaatcake

Werkwijze

Fonceer twee bakplaten van 60 x 20 cm met hardewenerdeeg (dikte 1,5 cm).
Bestrijken met Fruitful Apricot Jam.
Fantasy Chocnut Cake, water, ei en vers gemalen gemberwortel mengen gedurende 5 minuten in de eerste versnelling.
Verdeel het beslag over de Fruitful Apricot Jam.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C
Rotatieoven 160°C
Baktijd 35 minuten.

Meng de Zeesan Neutraal, Perla Amandelpan met water van 45°C tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
De bavaroise in de platen storten en gladstrijken.
Plaats de platen in de koeling, na 1 uur kunnen deze worden ingevroren.

Snijd de plaat in drie stukken van 18 x 18 cm.
Vanuit een hoek licht bestrooien met Mont Blanc Choco.
Decoreren met een rozet slagroom, pijnboompitten en een choco decor.

Uitkomst 6 stuks