Recepten

Admiraalsbrood

Recept

5.000 g 50 % Panomix Kornplus * } 100%
2.500 g 25 % volkorenmeel }
2.500 g 25 % bloem }
200 g 2 % gist
5.200 g 52 % water

* Panomix Kornplus bevat zout!

Decoratie

1.000 g   Deco Kornplus
Admiraalsbrood

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 840 gram.
Bol of puntrijs 30 minuten.
Vormen, door de Ovex Liquide rollen en decoreren met Deco Kornplus.
Broden in de casinoblikken leggen.
Eventueel kan er een gewoon koppel gebruikt worden, dan voor het bakken een bakplaat over het koppel plaatsen.
Na 3/4 rijs bakken.

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd 40 minuten.

Uitkomst 18 stuks