Recepten Recepten

Abrikozen Kwark/yoghurt Punt

Fonceerdeeg

400 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
50 g   Fruitful Apricot Jam

-

350 g   Kapsel met Maestro Moscovisch

Vulling

500 g   Zeesan Curd/Yoghurt
1.000 g   water
1.000 g   slagroom
250 g   Fruitful Apricot

Afwerking

200 g   slagroom
100 g   gebr. amandelschaafsel

Decoratie

650 g   slagroom
52 g   Pajets Chocolade
26 g   abrikozenpartjes
26 st   chocolade galettes
Abrikozen Kwark/yoghurt Punt

Werkwijze

Plaat van 60 x 20 cm beleggen met bakpapier en fonceren met hardewenerdeeg dikte 2 mm (licht prikken).

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Baktijd 16-20 minuten.

Rotatieoven 160°C.
Baktijd 16-20 minuten.

Bestrijk de plak met Fruitful Apricot Jam en plaats hierop een gebakken kapselplak.
Meng de Zeesan Curd/Yoghurt met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor, als laatste de Fruitful Apricot grof doormengen.
Vul hiermee de vorm tot aan de rand en gladstrijken. Het geheel in de koelkast plaatsen.

Na het koelen lossen en over de lengte in twee banen snijden.
Maskeren met slagroom en aanzetten met een randje gebruneerde amandelschaafsel.
De banen snijden in punten van 7 x 1.5 cm.
Slagroom opspuiten (een gladde baan en een rozet), overstrooien met de Pajets Chocolade.
Decoreren met een chocolade galette en een abrikozenpartje.

Uitkomst 26 stuks